PROACTIVA
Preradovićeva 32
10 000 ZAGREB
 
mob. 091/5205 070

  PROACTIVA
više od poslovne škole...


PROGRAMI

PROCJENE I SELEKCIJA STRUČNIH KADROVA

Operator: prof. Maja Senčer Stanković – PROACTIVA

Cilj

Garuda HR Institute je tvrtka koja 35 godina radi na optimizaciji poslovanja sa aspekta HR-a. Drugim riječima – sigurno ste se puno puta upitali je li neka osoba najbolji mogući izbor za mjesto na kojemu radi unutar tvrtke? Postoje li, možda, efikasnije rješenja u sistematizaciji poslovanja? Je li možda u toj osobi “čuči” genij za neko drugo mjesto u tvrtci? Garuda Personal & Professional Profiles sa pouzdanom sigurnošću, temeljem testova (Costumer Profile, Personal Profile, Competence Profile ...) može zaključiti o stupnju emotivne i profesionalne inteligencije pojedinog zaposlenika a samim time i optimizirati njegovu ulogu u sustava koja će rezultirati povećanom efikasnošću. Sustav psihometrije na kojem se zasnivaju Garuda testovi primjenjen je na 1244 tvrtke u Zapadnoj Europi i Americi. Među licenciranim korisnicima Garuda alata su Scania, Nokia, DHL i mnoge druge poznate tvrtke ...

Test se provodi u trajanju od 90 minuta. Nakon toga slijedi razgovor sa polaznikom da se utvrdi stupanj emotivno-profesionalne distrakcije. Rezultati se obrađuju u roku od najdulje dva do tri dana i potom se u grafičkom i pisanom obliku prezentiraju HR manageru ili direktoru tvrtke (odnosno osobi koja je zaduzena za optimizaciju personala u sistematizaciji poslovanja). Skica jednog dijela “Profile Reporta” izgleda ovako:


GARUDA HR TOOLS

Test je izuzetno pouzdan i izvrstan alat uz, naravno, praćenje zaposlenika i njihovih poslovnih navika. Razgovor sa trenerom može ići u smjeru da se neku osobu za kojeg smatramo da je veliki potencijal pokuša “preobraziti” u smislu premješaja njegovih “abilities” tj. sposobnosti u onu sferu koja je najpotrebnija firmi ...

PROCJENE I SELEKCIJA STRUČNIH KADROVA

Garuda HR tools posjeduje još niz vrlo korisnih alata kojima se zaista može optimizirati sustav ljudskih resursa u tvrtci.

Jedan od takvih alata je i “Preference profile” koji vrlo precizno detektira poslovno/privatni komunikacijski profil djelatnika.


GARUDA HR TOOLS

Korištenjem ”Preference profila” može se prevenirati odabir neadekvatnih kadrova za tvrtku odnosno preusmjeriti i repozicionirati postojeći ljudski kapital.

Važno je napomenuti da se u konačnici Garuda testova dobija iznimno precizan (na oko 100-tinjak stranica sa grafikonima i objašnjenjima) i u velikoj mjeri pouzdan “report” koji uz dodatnu opservaciju djelatnika može vrlo kvalitetno determinirati, a potom i optimizirati djelatnikovu ulogu u tvrtci.